LOhuizen

FAQ

Hier lees je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een woning bij De Aardbei?

Aanmelden voor een woning in De Aardbei kan, als er een woning vrij is, via WoningNet. Je kunt dan op WoningNet reageren op de advertentie. Deze advertenties staan altijd een week online!

Meer weten? Kijk op de pagina Aanmelden.

Zijn er regels omtrent leeftijd voor De Aardbei/wat houdt een jongerencontract in?

Ja, die zijn er. De Aardbei is bedoeld als levendige en dynamische community voor starters & studenten die via De Aardbei een volgende stap in hun wooncarrière maken.

Bewoners van De Aardbei sluiten een jongerencontract af. Deze kun je alleen ondertekenen als je 18 t/m 27 jaar bent ten tijde van het tekenen van het contract. Dit contract houdt ook in dat je maximaal 5 jaar woont bij De Aardbei. Na die 5 jaar komt jouw woning beschikbaar voor een volgende generatie starters!

Wil jij samenwonen in een woning bij De Aardbei? Dan dient jouw partner minimaal 18 jaar te zijn. Er is geen bovengrens qua leeftijd voor medehuurders.

Wat is de locatie van De Aardbei?

Je vindt De Aardbei in hartje Almere, op de hoek van de Landdroststraat en de Cinemadreef. Google Maps!

Kan ik de woningen van De Aardbei bekijken?

Tijdens de informatieavond krijg je een rondleiding. Je kunt alleen aanwezig zijn op een infoavond als je hiervoor bent uitgenodigd. Lees hier meer over informatieavonden en de aanmeldprocedure.

Hoe worden de vloeren en wanden van de woningen opgeleverd?

De Aardbei is een getransformeerd pand. Dit houdt in dat tijdens de verbouwing gipswanden zijn geplaatst. Je dient bij het plaatsen van een harde vloer rekening te houden met een geschikte ondervloer: deze moet minimaal 10 dB geluid dempen.

Mag je samenwonen?

Ja, bij De Aardbei mag je samenwonen.

De appartementen bij De Aardbei zijn bedoeld voor tweepersoonshuishoudens, daar mag je dus samenwonen. Ook kun je samenwonen in de grotere studio’s. Samenwonen in de kleinere studio’s raden we af. Let op: Je kunt alleen samenwonen als de persoon die met je meeverhuist ook als zodanig in jouw Woningnetprofiel geregistreerd staat. Als je gereageerd hebt op een advertentie van De Aardbei op WoningNet, en je wil gaan samenwonen, vergeet dan niet te kijken naar de inkomens van beide personen om te zien of jullie gecombineerde inkomen binnen de inkomensgrenzen van deze woningen valt: € 45.014.

Kun je huurtoeslag aanvragen voor de woningen van De Aardbei?

Ja dat kan, maar let op: de hoogte van je huurtoeslag is altijd afhankelijk van je leeftijd, het type woning en het (evt. gezamenlijke) inkomen. Klik hier voor actuele informatie.

Mag je huisdieren houden?

Huisdieren zijn alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van Socius. Maak hiervoor een melding in Connect of mail hiervoor naar info@de-aardbei.nl. Het is de bedoeling dat je je huisdier alleen in je eigen woning houdt. Als er overlast wordt veroorzaakt door je huisdier moet deze binnen 24 uur een nieuw thuis krijgen.

Met welke voorzieningen worden de keukens opgeleverd?

De keukens worden kaal opgeleverd met keukenkastjes, dus zonder apparatuur. De keukens zijn ingericht op elektrisch koken, er zijn geen gasaansluitingen.

Let op: Je kunt alleen een 2x 220 volt fornuis aansluiten met een zogenaamde Perilex stekker!

Moet ik een borgsom betalen?

Ja, de borg staat gelijk aan de eerste maand huur.

Moet ik zelf een energiecontract afsluiten?

Nee, dit is niet nodig. De kosten voor verwarming, water, en elektriciteit zitten bij de servicekosten inbegrepen.

Beschikken de woningen over internet?

Ja! De kosten voor de internetverbinding zitten inbegrepen bij de servicekosten. Elke woning krijgt een wifi router, deze wordt in de meterkast geplaatst. Ook worden er internetaansluitingen op centrale plaatsen in de woningen geïnstalleerd, indien je een bekabelde verbinding wil.
Er is geen aansluiting voor televisie aanwezig.

Wat is de looptijd van De Aardbei?

De looptijd van het project is 20 jaar. Iedereen die een huurcontract tekent bij De Aardbei woont er maximaal 5 jaar.

Alle informatie op deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen!