Aanmeldprocedure

Enthousiast over De Aardbei? Om bij De Aardbei te kunnen komen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

Stap 1

Herken je jezelf in de volgende zinnen?

  • Je bent 18 t/m 27 jaar (als je wilt samenwonen moet je beoogde medebewoner minimaal 18 jaar zijn);
  • Je bent enthousiast over het idee achter De Aardbei en wilt graag je steentje bijdragen aan een gezellige community waar iedereen zich thuisvoelt;
  • Je hebt een lopende inschrijving op WoningNet;
  • Jij (en de persoon met wie je eventueel wilt samenwonen) hebt (of hebben gezamenlijk) een maximaal bruto jaarinkomen van €36.798,-.

Ja? Dan is De Aardbei misschien wel iets voor jou!

Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van vrijkomende woningen bij De Aardbei.

Stap 2

De volgende stap is de verplichte informatieavond. Hier moest je je eerst voor aanmelden.

De uitnodiging voor de informatieavond is reeds verstuurd. Heb je je niet in Connect aangemeld voor de informatieavond? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor de eerste lichting van De Aardbei.

Als er een woning na de start van het project vrijkomt (per september) dan zal deze online geplaatst worden op WoningNet. Ook zullen we posten op onze Facebookpagina als dit gebeurt!

Stap 3

Heb je een bevestiging van je aanmelding voor de informatiebijeenkomst ontvangen in je mailbox? Dan zien we je graag daar. Tijdens deze avond kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en een rondleiding waarbij je een kijkje kunt nemen bij een aantal voorbeeldwoningen.

Deze infoavond is verplicht: ben je niet aanwezig? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor een woning bij De Aardbei.

Stap 4

Nog steeds enthousiast na de infoavond? Dien dan jouw motivatie in en beantwoord een aantal vragen via het online formulier. Een link en de deadline voor het motivatie- en vragenformulier krijg je van ons per e-mail nadat je aanwezig bent geweest op de infoavond. Niet aanwezig geweest? Dan maak je sowieso geen kans op een woning bij De Aardbei.

Motivaties worden alleen geaccepteerd via de link die je krijgt toegestuurd. Motivaties die via andere kanalen worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

Let op: Wil je gaan samenwonen? Dan moeten jullie allebei een motivatie indienen! Stuur de link dus door naar je partner zodra je deze hebt ontvangen.

Stap 5

Een belangrijke stap in de selectie voor de woningen bij De Aardbei is het aanvragen van een huisvestingsvergunning. Dit is verplicht als je een woning wilt huren in de gemeente Almere. Je krijgt van ons het formulier toegestuurd, en moet dit terugsturen inclusief de verplichte bijlages. Eén van deze bijlages is een inkomensverklaring. Je mag namelijk als bewoner van De Aardbei maximaal €36,798 bruto op jaarbasis verdienen. Let op: Wil je gaan samenwonen bij De Aardbei? Dit maximale bedrag geldt voor jullie gezamenlijke inkomens!

Hoe download ik een inkomensverklaring?
Via Mijn Belastingdienst kun je je inkomensverklaring downloaden. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Eenmaal ingelogd op Mijn Belastingdienst kun je klikken bovenaan op het tabblad ‘Inkomstenbelasting’, dan links op ‘Belastingjaar 2016’ (of 2017). Scroll naar beneden, en klik helemaal onderaan op ‘> Inkomen 2016’ (of 2017). Selecteer dan in het uitgeklapte venster ‘Ik wil een inkomensverklaring afdrukken’.

Ik woon op dit moment niet in de gemeente Almere.
Als je niet woonachtig bent in de gemeente Almere moet je ook een uittreksel BRP (Basis Registratie Persoonsgegevens) van je huidige woonplaats aan je aanvraag huisvestingsvergunning toevoegen. Deze mag niet ouder zijn dan één maand.

Stap 6

Op basis van de ingediende motivaties zal er een selectie plaatsvinden. Als er veel interesse is, en wij veel geschikte bewoners vinden op basis van hun motivatie, kan een keuze worden gemaakt op basis van inschrijfduur op WoningNet.

Na de selectie versturen wij e-mails met de uitslag. 

Heb je over één van de stappen van deze aanmeldprocedure een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@de-aardbei.nl.

Alle informatie hierboven is onder voorbehoud van wijzigingen.